fbpx
Professioneel interieuradvies
Unieke 3D-tekening op maat
Vrijblijvend adviesgesprek
Van inspiratie tot realisatie

Scandinavisch interieur

Het is niet voor niets dat het scandinavische interieur zo populair is. De rustige uitstraling in het kleurenpalet en de natuurlijke materialen vormen samen een perfecte combinatie. In een scandinavisch interieur zie je vooral de zachte lijnen en strakke vormen terug.

De oorsprong van dit interieur komt uit Scandinavië. Doordat de winters hier erg lang en donker zijn, hebben de bewoners een licht interieur om de ruimtes zo helder mogelijk te houden. Daarom zie je in een scandinavisch interieur veel lichte kleuren terugkomen. Naast de kleur wit worden er vooral zachte, natuurlijke tinten gekozen zoals zachtroze, lichtblauw en lichtgrijs. Door er een velvet stof of donkere kleur aan toe te voegen, creëer je al meer sfeer in je interieur. Daarnaast wordt er de nadruk gelegd op veel daglicht, kies dus voor lichte, zonlicht doorlatende raamafwerking.

Onmisbaar in een scandinavisch interieur zijn de lichte hout tinten. Vaak hebben we het dan over lichte houtsoorten zoals, beuken-, berken- en essenhout. Een prachtig strakke vloer in een warme grijstint of lichte houttint is een echte must. Daarnaast komt het hout ook vaak terug in de kleine meubelen en in de accessoires in de ruimte.

Tip van de stylisten; een scandinavisch interieur creëer je simpel weg al door te kiezen voor een pastel kleurig bankstel. 

Deze materialen en kleuren doen het erg goed in een scandinavisch interieur!

Woonstijlen

Ontdek alle woonstijlen

Woonstijl

Japandi Wonen

Tevreden klanten

Bekijk wat tevreden klanten over ons zeggen

Fleur - Naaldwijk

Voor mijn nieuwe woning wist ik qua inrichting precies wat ik wel en niet leuk vond en hoe ik het graag wilde inrichten qua stijl. Maar wat ik lastig vond was om alles tot een geheel te brengen. Met behulp van Industrieelwonen hebben we samen gekeken naar het gebruik van kleuren, materialen en de juiste meubels in de ruimte.

Huidzorg Westland - De Lier

Voor de inrichting van onze kliniek hebben wij Het Interieur Spreekuur ingeschakeld. We zijn super blij met het ontwerp en de inrichting! Ontzettend bedankt!

Ralph - België

wij zochten enkele unieke stukken om ons huis in te richten. Uw aanbod was zo ruim en stijlvol, we moesten niet lang twijfelen. zeker aan te raden. top! dank u!

Boek een afspraak

_______