fbpx
Professioneel interieuradvies
Unieke 3D-tekening op maat
Vrijblijvend adviesgesprek
Van inspiratie tot realisatie

Botanisch interieur

Een botanisch interieur houd in dat je alles kunt toepassen wat te maken heeft met plantenkunde. Een voorbeeld om een beetje van de botanische sfeer te proeven, zijn de botanische tuinen in het zuiden van Spanje. Tegenwoordig nemen wij deze stijl mee naar binnen en kan je vanuit huis genieten van al het groen om je heen.

Een botanische stijl creëer je door de basis rustig te houden. Hierdoor maak je het mogelijk om vanuit de basis te variëren met verschillende materialen, kleuren en accessoires. In deze woonstijl draait het vooral om planten, dit kan op verschillende manieren. Denk hierbij aan behang met bladmotieven, woonaccessoires, maar vergeet hierbij de echte planten niet!

Natuurproducten passen namelijk perfect in een botanisch interieur. Vaak wordt er gebruikt gemaakt van marmoleum, dit is een vloersoort dat wordt gemaakt op basis van biologische producten. Daarnaast kan je ook gaan voor een natuurlijke houtsoort. Hiermee creëer je rust en een warme sfeer in je interieur.

Tip van de stylisten; ben jij nou een echte urban jungle fan, maar gaat het verzorgen van planten regelmatig mis. Geen probleem! Een botanische sfeer laat je doormiddel van groentinten al ontstaan. 

Deze materialen en kleuren doen het erg goed in een botanisch interieur!

Woonstijlen

Ontdek alle woonstijlen

Woonstijl

Japandi Wonen

Tevreden klanten

Bekijk wat tevreden klanten over ons zeggen

Fleur - Naaldwijk

Voor mijn nieuwe woning wist ik qua inrichting precies wat ik wel en niet leuk vond en hoe ik het graag wilde inrichten qua stijl. Maar wat ik lastig vond was om alles tot een geheel te brengen. Met behulp van Industrieelwonen hebben we samen gekeken naar het gebruik van kleuren, materialen en de juiste meubels in de ruimte.

Huidzorg Westland - De Lier

Voor de inrichting van onze kliniek hebben wij Het Interieur Spreekuur ingeschakeld. We zijn super blij met het ontwerp en de inrichting! Ontzettend bedankt!

Ralph - België

wij zochten enkele unieke stukken om ons huis in te richten. Uw aanbod was zo ruim en stijlvol, we moesten niet lang twijfelen. zeker aan te raden. top! dank u!

Boek een afspraak

_______