Professioneel interieuradvies
Unieke 3D-tekening op maat
Vrijblijvend adviesgesprek
Van inspiratie tot realisatie

Klassiek interieur

Een klassieke interieur kenmerkt zich door een rijke uitstraling en er wordt een sterke sfeer gecreëerd. Deze woonstijl is af te leiden van de verschillende elementen die vroeger werden toegepast in het interieur. Dit was een periode van artistieke stijlen en speelde in begin 17e eeuw in Italië. Symmetrie, rijke materialen en donkere houtsoorten staan hierbij centraal.

Veel elementen uit deze oude interieurs worden toegepast in de moderne interieurs van nu. Denk hierbij aan velours raamdecoratie, een grote leren bank of een visgraat vloer door de gehele ruimte. Ook wordt er bij een klassiek interieur de nadruk gelegd op luxe verlichting. Kroonluchters en andere armaturen in de kleur messing passen helemaal in deze stijl.

Naast het toepassen van goud tinten in het kleuren palet, wordt er vaak ook nog een accentkleur in het interieur toegevoegd. In deze stijl zijn dat vaak de diepe kleuren; bordeaux rood, dieppaars en kobalt blauw, maar daarnaast ook bruin en zwart tinten. De materialen die je veel ziet in een klassiek interieur zijn marmer op de wand tot aan goud in details.

Tip van de stylisten; een klassiek interieur betekent niet gelijk dat het oud en stoffig hoeft te zijn, voeg er een hip element aan toe zoals op de afbeelding.

Deze materialen en kleuren doen het erg goed in een klassiek interieur!

Tevreden klanten

Bekijk wat tevreden klanten over ons zeggen

Fleur - Naaldwijk

Voor mijn nieuwe woning wist ik qua inrichting precies wat ik wel en niet leuk vond en hoe ik het graag wilde inrichten qua stijl. Maar wat ik lastig vond was om alles tot een geheel te brengen. Met behulp van Industrieelwonen hebben we samen gekeken naar het gebruik van kleuren, materialen en de juiste meubels in de ruimte.

Huidzorg Westland - De Lier

Voor de inrichting van onze kliniek hebben wij Het Interieur Spreekuur ingeschakeld. We zijn super blij met het ontwerp en de inrichting! Ontzettend bedankt!

Ralph - België

wij zochten enkele unieke stukken om ons huis in te richten. Uw aanbod was zo ruim en stijlvol, we moesten niet lang twijfelen. zeker aan te raden. top! dank u!

Boek een afspraak

_______